Pharma Clean falak

A levegőben jelen lévő apró részecskék befolyásolhatják az Ön gyártási tevékenységét, vagy termékeinek minőségét. Erre nyújt megoldást a Pharma Clean egyedi kialakítású tisztatér, amely a csatlakozó gépészeti rendszereivel együtt a megadott határértéken belül tartja a levegő idegenanyag tartalmát.

A Pharma Clean tisztaterek könnyen telepíthetőek bármely olyan helyen, ahol követelmény a tisztatéri környezet.

Mit nevezünk tisztatérnek?
Sokan használják a tisztatér kifejezést olyan terekre, amelyek valójában nem minősülnek igazán szabványos tisztatérnek. A tisztatér olyan munkaterület, ahol a levegő minőségét, a hőmérsékletet és a páratartalmat megfelelő berendezésekkel szabályozzák annak érdekében, hogy védjék az érzékeny technológiákat a nem kívánt szennyeződésektől. A tisztatéri környezetben alapkövetelmény az antisztatikus beépülő elemek használata.

A Pharma Clean tisztaterek falazatait az ISO 14644 szabvány szerinti 5. kategóriáig ajánljuk. Az általunk kivitelezett tisztatéri rendszer szendvicspanel falazata egyszerűen telepíthető és kivételes hőszigetelő képességű – köszönhetően a PIR hab vagy ásványgyapot töltetnek.

A kialakítás minden részlete személyre szabható egyedi elképzelések alapján. Legyen az egyedi méretű átadó, tisztatéri üvegportál, vagy speciális elrendezésű berendezés tisztatere – a Pharma Clean csapata mindig tud ajánlani Önnek olyan megoldást, mellyel a legpraktikusabb elképzelések is kivitelezhetőek. Ez az opció ad nagy rugalmasságot a tervezés, kivitelezés- és az esetleges munkaközi változtatások során. A szendvicspanelek előre gyártott félkész szerkezetként érkeznek a kivitelezés területére és tetszőlegesen alakíthatóak a tervektől, vagy változásoktól függően.

A Pharma Clean tisztaterek falazatai porszórt felületűek, alapesetben RAL9002 fehér színben. Az oldalfalak és mennyezetek minden esetben sík felülettel készülnek és a minimalizált nútféder csatlakozással légtömör kivitelt képeznek.

A könnyen tisztítható felületek mellett az oldalfalak és mennyezetek csatlakozásánál is antisztatikus íves alumínium sarokprofilokat alkalmazunk, ily módon a tisztatér sarkainak tisztán tartása is könnyebbé válik.

A Pharma Clean csapata a részletek tervezése és kivitelezése közben is nagy figyelmet fordít az érvényes szabványokra mint például az ISO-14644. A szerkezeti csatlakozásoknál a rögzítések rejtettek, a felület folytonos és egyöntetű, a sarkok íves profilokkal esztétikusan takartak. Így biztosítjuk a mindenkori tisztatéri szabványok szerinti megfelelőséget.
Cégünk a tisztatéri kivitelezések során nem használ statikus műanyag alkatrészeket, hogy ily módon is csökkentsük a szennyeződések kockázatát.

Minden alkotóelem tartós és könnyen tisztítható anyagokból készül, hogy hosszú évekig biztosítsa a folyamatos működést. A szerkezet könnyű súlyú és könnyen bővíthető, lebontható, vagy áthelyezhető, ha szükséges. A különböző méretű elemeknek köszönhetően rendkívül változatos munkaterületek alakíthatóak ki.

Alternatívaként moduláris rendszerű mobil tisztatereket is tudunk ajánlani és telepíteni. A moduláris tisztatereket olyan üzemekbe ajánljuk, ahol követelmény a gyors szétszerelhetőség és áttelepíthetőség, esetleges layout változás esetén. A moduláris tisztaterek gyors szét- és összeszerelhetősége lehetőséget ad a megrendelőnek, hogy változás esetén könnyen tudjon az tisztatér elrendezésével variálni.

Pharma Clean mennyezet

A Pharma Clean járható szendvicspanel mennyezeti rendszer költséghatékony és egyszerű megoldást kínál a tisztatéri berendezések és létesítmények megfelelő karbantartásához. Az álmennyezeti elemek PIR vagy ásványgyapot töltetű szendvicspanelek, amelyek szükség esetén lehetővé teszik az álmennyezet felső oldalán való tartózkodást, ily módon megkönnyítve a karbantartási munkálatokat.

A tisztatéri álmennyezet elemeit a befogadó épület födémzetéhez rögzítjük speciális acélsodronyos technológiával, optimálisan elosztva a mennyezeti technikák terhelését. Ezzel a felfüggesztési rendszerrel a mennyezet rendkívül masszív és a telepítése is gyorsabb más hasonló rendszerekénél.

Az álmennyezeti szerelvények (HEPA szűrők, tisztatéri lámpák, stb) bármely pozícióban telepíthetőek. Azonban a tervezés során figyelembe kell venni azok optimális elosztását, mely a kivitelezést valamint a felhasználást a leghatékonyabban segíti. Az álmennyezet járhatóságának alap feltétele, hogy a tisztatéri mennyezet oly módon legyen megtervezve és kialakítva, hogy az abba beépített eszközök utólagos hozzáférését biztosítani tudjuk. A technológiának köszönhetően lehetővé tesszük a szervizelést és a karbantartást a tisztatér érintése nélkül, ily módon csökkentve a lehetséges szennyeződés kockázatát az ellenőrzött zónában.

A Pharma Clean járható tisztatéri szendvicspanel mennyezet sík felületet képez, nyomástartó, nem porózus és nem nedvszívó tulajdonságú. A mennyezeti szendvicspanel rendszerbe süllyesztett világítótestek, szellőzőnyílások, szórófejek, stb szerelhetőek tetszőleges elrendezésben.

Alternatívaként tudjuk ajánlani a tisztatéri kazettás álmennyezeti rendszereket is az olyan helyekre, ahol nem követelmény a járható álmennyezet, vagy az álmennyezet fölött nem áll rendelkezésre elegendő hely a mennyezeti technikák szervizeléséhez. Higiénikus könnyű álmennyezeti rendszereink elismert világszínvonalú gyártók termékei, speciális bevonattal rendelkeznek. Ezen kazettás álmennyezeti rendszerek mindegyike rendelkezik ISO5 tanúsítással, és szintén könnyen tisztítható nyomástartó kivitelben kerülnek kialakításra.

Pharma Clean ajtók

A Pharma Clean által beépített tisztatéri ajtók maradéktalanul megfelelnek az ISO14644 szabvány követelményeinek, ily módon tökéletesen kiegészítik a szendvicspanel falazatú tisztatéri szerkezeteket. A tisztatéri ajtókat úgy építjük be, hogy a tisztatéri környezetben helytálljanak a szigorú követelményeknek.

A tisztatéri ajtók lehetnek egy- vagy kétszárnyú kivitelűek. A felületük sík porszórt acéllemez, vagy nagy ellenállóságú HPL anyag. A legtöbb ajtót karos, vagy sínes behúzóval szállítjuk, így elkerülhető, hogy nyitva felejtett ajtó maradjon a tisztatéri környezetben.

Az áttekintő üvegezésnek köszönhetően az ajtók biztonságosan használhatók közlekedőkön, vagy folyosói beépítés esetén is.

Az ajtólapok töltete PIR hab vagy kőzetgyapot, melyek segítségével nem csak merev ajtólapot kapunk, de azok hőszigetelése is kiváló.

A méreteket illetően a gyártás teljesen méret független, akár a kisméretű tisztatéri átadó ajtók, vagy speciális kialakítású kivitelek is gyárthatóak.

Ajtó reteszelés és tisztatéri zsilipek

A légzsilipek és reteszelt ajtók nem engedik a részecskéket, a mikroorganizmusokat és a szennyeződéseket a külső terekből tisztatér irányába áramlani. A megfelelő zsiliprendszerű kialakítás lehetővé teszi, hogy két kritikus ponton lévő tisztatéri nyílászáró ne lehessen egyidejűleg nyitva.

Zsiliprendszerű kialakítás esetén az ajtók elektromos retesszel kerülnek leszállításra, igény esetén komplett vezérléssel, érintő gombos retesz oldással. A zsilip vezérlés megoldható egy- vagy többszintű PLC vezérelt kialakítással. Speciális igény esetén akár robbanásbiztos ATEX EX-1 reteszeléssel is szállíthatóak a Pharma Clean tisztatéri ajtók.

Legújabb kivitelezési munkáink (Design&Build projects)

  • General Electric Energy: 500 m² ISO 5 osztályú tisztatér
  • TEVA Gyógyszergyár: több mint 1500 m² ISO 5 – ISO 7 kategóriájú tisztatér
  • SGS Dental: 60 m² ISO 7 osztályú tisztatér
  • EGIS Gyógyszergyár: 700 m² ISO 7 osztályú tisztatér
  • Agility Logistics: 100 m² ISO 8 osztályú tisztatér
  • NISSHO Hungary: 70 m2 ISO 7 kategóriás tisztatér
  • Phoenix Pharma: 120 m2 ISO7 – ISO8 kategóriájú tisztatér

DSC_0173 DSC_0167 DSC_0160a DSC_0144a DSC_0138a DSC_0137a